Ključ Življenja                                info@kljuczivljenja.si  
 
KDO SMO      USTVARJANJE      HARMONIZACIJA      NARAVA      IZDELKI      PROJEKTI      GALERIJA     
 
Poglobljeni Izleti v svetišča Narave       Sveti kvadrat Slovenije       Povezava svetih prostorov gora       Storžič       Velika planina       Ojstrica       Triglav       Grintovec       Peca      
   
Domov | Triglav

Triglav

 

Triglav

Triglav ni gora, Triglav je kraljestvo.
Julius Kugy

S to parabolo je Kugy bržčas kar najbolje povzel nepreštevno mnoštvo zgodb, pojavov in svetov, strnjenih v zavesti okoli Triglava. Komu to ne zveni kot povabilo ali izziv, da se o teh nenavadnih rečeh prepriča sam?

Ker je Triglav kraljestvo, si ga pač ne bomo mogli ogledati v enem, celo ne v dveh dneh, vsaj štirje dnevi s potrebni. Sprva si prav posebej tankočutno pozornost zasluži del poti, ki bo potekal po južnih pobočjih severnih Bohinjskih hribov in gora od Planine Blato in do koče na Triglavskih jezerih: že sama avra Bohinjskega jezera nas ne sme pustiti ravnodušnih, ko pa tam naša kozmična Mati preobraža karseda vneto v primeri z ostalimi podobnimi kraji v Slovenskem prostoru. Da pa si bomo na poti do Črnega jezera predrznili stopiti prav v tokove te njene alkimije – pot nas bo namreč vodila mimo vrste vodnih sistemov (planina Pri jezeru, Mlaki v Dolu, Črno jezero) -, nam more dati slutiti, da naša duša vseh teh premen v skriti resnici nikakor ne bo mogla zadovoljivo zaznavati, ako jim ne posvetimo celega dneva. Nazaj v udobje človeških svetov se bomo umaknili šele na koči na Triglavskih jezerih, kjer bomo tudi spali.

Prav nič manj imenitnih izzivov ne bomo deležni naslednji dan, ko bomo po dolgem in počez preučevali svetove, ki se gnetejo na prostoru Triglavskih jezer. Dve izmed njih, namreč Črno jezero in Dvojno jezero (kjer bomo spali), nam bosta že iz prvega dne v spominu pustili, prvo svoj skrivnostni in v gozdu skriti tihi značaj, drugo pa svojo svežino in idiličnost. Pa nemara bi se ušteli, če bi tako sodili o njunih bratih in sestrah: Ledvica, Zeleno jezero, Rjavo jezero so vsi že krepko nad gozdno mejo. Najbrž se po tej vertikali zgodijo vse čakre: Črno jezero dela še v skivnih gozdovih, kot so spodnje čakre še povsem v podzavesti, Dvojno jezero je najbrž nekje na ravni srca, vsa jezera višje pa pripadajo mističnim razsežnostim. Spali bomo na Tržaški koči na Doliču ali pa, če tako nanese slučaj, na Zasavski koči na Prehodavcih.

Če bomo vse lekcije iz prvih dveh dni vzeli dovolj resno, nas nemara bog Triglav počasti z dvigom zavesti v njegove svetove. Ves dan bomo s celim telesom in še posebej s koleni vztrajno meditirali v klancu navzgor, da si prislužimo ta samadhi. Kdor pa se bo po vsem tem še vedno želel vrniti nazaj v človeško zavest, bo lahko to svojo strast potešil s sestopom do Vodnikovega doma na Velem polju, kjer bomo tretjo noč prespali. Svojo polno resignacijo nazaj v človeški svet pa bomo izvedli s sestopom na Rudno polje, kjer bomo popotovanje zaključili.
 

Podrobnosti izleta

Dobimo se v soboto, 6. septembra ob 9:00 na parkirišču v Ribčevmu Lazu. Razporedimo se po avtih ter se peljemo skozi Staro Fužino do parkirišča na planini Blato. Parkirišče je plačljivo. Spali bomo, kot je opisano zgoraj: koča na Triglavskih jezerih, koča na Doliču, Vodnikov dom. Potovanje zaključimo na Rudnem polju, od koder bomo peljali voznike po avtomobile na planino Blato in potem prišli po ljudi nazaj na Rudno polje. 

September 2021

Po To Sr Če Pe So Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Koledar dogodkov

Aktualno


Laboratorij Pogovori se sam s seboj

Kako sijati svoje Sonce

Reiki šola 2021-2022

Pridružite se nam na praznovanju dneva Zemlje, 22. in 23. april, Slovenj Gradec, Uršlja gora

Celovita harmonizacija poslovnih prostorov

Vsak torek potekajo ustvarjalne delavnice za otroke


 
   
 

Vse pravice pridržane © 2021 Ključ Življenja

postavitev spletnega mesta: Prolog d.o.o., Logatec | info@prolog.si | CMS

Spletno mesto uporablja sejne piškote, brez katerih ni življenja te vsebine :-)